For kommuner

YDELSER

Familiebehandling

HELHEDSORIENTERET FAMILIEBEHANDLING

Hvordan laver jeg helhedsorienteret familiebehandling?


Børn, unge og deres familier kommer af mange grunde i fastlåste situationer, hvor de har brug for støtte til at finde en vej videre i deres liv. Når børn reagerer med en adfærd der kan forekomme problemfyldt, ser jeg det som en invitation, hvor jeg nysgerrigt og kreativt skal forholde mig til, hvordan jeg bedst kan bidrage til barnets videre udvikling. 


Jeg møder børnene og deres forældre hvor de er, og tager udgangspunkt i netop deres situation. I familiebehandlingen arbejder jeg med at understøtte familier i udvikling af nye strategier, med henblik på at barnet og familien udvikler sig i en positiv retning. 


Jeg har god erfaring med at invitere relevante aktører som Jobcenter, Handicap og Psykiatri, skoler, læger og sygehus med i processen. Dette sker i samarbejde med familien, for at skabe en sammenhængende indsats. Familierne der har det svært, har også brug for støtte, når det brænder på. Derfor er familiebehandling i ydertimerne og i weekenden en mulighed. 







PROFESSIONEL §75 STØTTEPERSON

Som støtteperson til forældre med anbragte børn, er mit fokus at støtte forældre i de svære ting omkring anbringelsen.


Jeg er uddannet socialrådgiver, hvilket sikrer en fagperson, som både kan støtte forældre med det følelsesmæssigt svære, og samtidig hjælpe dem gennem lovjunglen på området.


Jeg har erfaring inden for hjerneskade, alvorlige handicaps, psykisk sygdom, diabetes, AD(H)D, autisme, misbrug, og jeg har også arbejdet med forældre med anden etnisk baggrund.


Jeg er bestyrelsesmedlem i PS- foreningen, som er en forening der arbejder på at fremme forståelsen for de vilkår forældre til anbragte børn befinder sig i, og ligeledes kvalificere støttepersoner. Jeg arbejder under PS-foreningens etisk regelsæt. Se mere på: psforeningen.dk


Du er velkommen til at give min mail og telefonnummer til den forælder det drejer sig om, så tager jeg gerne en gratis og uforpligtende samtale med dem.

§ 54 støtteperson

STØTTET SAMVÆR

Når et barn ikke kan bo hjemme af den ene eller anden årsag vil situationen omkring samvær altid være sårbar.


Jeg tilbyder bistand til støttet samvær, hvor der vil være en anerkendende og støttende tilgang til forældrene og barnet vil aldrig være i tvivl om at det er i trygge hænder. Uanset om samvær har karakter af kontaktbevarende eller relationsbevarende samvær.


Samværet kan være støtte og hjælp til både barnet og forældrene. Det kan også være, at bidrage til at skabe en stemning, hvor en stjernestund bliver mulig, og hvor samværsforældre og barnet/den unge støttes i at udvikle sig i relation til de mål, der er beskrevet i handleplanen.


Mit mål er at skabe en hyggelig og tryg atmosfære, så det er trygt og rart at være sammen for både voksne og børn. Samvær kan både foregå i et samværslokale, men også i hjemmet hos forældrene eller hos plejefamilien. 

Kontakt mig for en snak om din opgave.


Jeg ser frem til samarbejdet!